tiistai 25. heinäkuuta 2017

Välitetään toisistamme

Kirjoitan teille nyt aiheesta,joka poikkeaa suuresti blogini aikaisemmista aihepiireistä. Kirjoitan usein juuri niistä kauneimmista ja positiivisimmistä asioista. Kuitenkin elämä laittaa meitä välillä polvilleen ja välillä on vaikeaa. Keskustelin juuri tyttäreni Heidin kanssa. Heidi tekee töitä taitoluisteluvalmentajana mutta valmistuu pian myös sosionomiksi. Äitinsä jalanjäljissä hän haluaa tehdä töitä lasten kanssa ja muiden ihmisten auttamiseksi. Tänä kesänä hän on ollut kesätöissä Pääkaupungin turvakoti ry:n asumisyksikkö Kilpolassa,joka tarjoaa asumispalvelua lähisuhdeväkivallan uhreille. Pääkaupungin turvakoti ry on yleishyödyllinen ja voittoa tuottamaton yhdistys. Sen tarkoituksena on vaikuttaa perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan ehkäisevästi ja asiakastyössään korjata sen aiheuttamia vaurioita sekä tukea lapsiperheitä joita uhkaa syrjäytyminen. Yhdistyksessä tehtävä työ on aina asiakaslähtöistä,ihmisoikeuksia kunnioittavaa,suvaitsevaa sekä luotettavaa. Tämä yhdistys haluaa auttaa niin lähisuhdeväkivallan uhria että tekijää. Tyttäreni kesätyöpaikka Kilpola sijaitsee Helsingin Kontulassa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Sen päämääränä on tuetun asumisen keinoin auttaa asiakasta väkivallattoman elämän rakentamisessa ja vakiinnuttamisessa. Kilpolassa niin aikuiset kuin lapset saavat ammatillista tukea henkiseen jaksamiseen ja selviytymiseen sekä apua käytännön asioiden hoitoon. Tyttäreni työskentelee lapsityössä,jossa hän tekee lapsilähtöisesti työtä, jonka tavoitteena on auttaa väkivallasta selviytymisessä,erityisesti antaa tilaa tunteille ja niiden purkamiselle. Lapset saavat ikätasoista tukea ja myös vanhempia tuetaan ja ohjataan. Pääkaupunkien turvakoti ry turvakoteihin ja asumisyksikkö Kilpolaan voi olla suoraan tarvittaessa yhteydessä. Asumisyksikkö Kilpolan kanssa samassa kiinteistössä  toimii myös lähisuhdeväkivaltatyön yksikkö,josta voi saada keskusteluapua. Tyttäreni suuri palo työtään kohtaan on hienoa ja ylpeänä äitinä seuraan vierestä kun hän tekee työtään suurella sydämellä. Tässä vielä yhteistietoja.Turvakoti kun tarvitsee välittömästi apua Haaga 09 477180 Toukola 0505650636 Asumisyksikkö Kilpola  0503316528 Lähisuhdeväkivaltatyön yksikkö 050 3010248 ja sähköposti lahisuhdevakivaltayksikko@paakaupunginturvakoti.fi
 Blogikirjoitus on tehty yhteistyössä Heidin kanssa Asumisyksikkö Kilpolan luvalla

19 kommenttia:

 1. tyttäresi ja Kilpola tekevät tärkeää työtä

  VastaaPoista
 2. Hyvä postaus Kristiina!
  Upeaa työtä! Nuo matalankynnyksen paikat ovat niin tarpeen tänä päivänä!
  Minunkin tyttäreni valmistuu syksyllä sosionimiksi! Hauskasti samoilla linjoilla ollaan!
  Viikonjatkoa sinne!♥

  VastaaPoista
 3. Ihanaa että tyttäresi on löytänyt alan ja tuntee paloa työhönsä, omilla lapsillani kävi juuri samoin! Arvokasta työtä siellä tehdään, oikein hyvä postaus!

  VastaaPoista
 4. Äärettömän tärkeää ja arvokasta työtä! Jaksamista työhön tyttärellesi ja hyvää kesänjatkoa teille kaikille♥

  VastaaPoista
 5. Erittäin tärkeää työtä ja työpaikka. Mieheni työskentelee samantyylisen työ parissa. Hän on tällä hetkellä töissä perhetyössä jossa työskennellään ennaltaehkäisevästi perheiden ja heidän lastensa kanssa. Nostan hattua kyllä kaikille jotka tekevät työtä toisten auttamiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeää työtä!❤ omassa työssäni esikoulunopettajana koululla olen monesti miettinyt olisipa aiemmin puututtu asioihin..juuri tuota ennaltaehkäisevää ...Kivaa iltaa Nanni⚘

   Poista
 6. Ihanaa kun joku jaksaa olla työssä tuolla saralla. Nämä jutut lisääntyvät vain koko ajan. Onneksi joku hakee myös tuohon koulutukseen.
  Hyvä kirjoitus.

  VastaaPoista
 7. Hatunnoston paikka kauniille tyttärellesi ja Kilpolalle! Tärkeää työtä tekevät.<3
  Oma tyttäreni on myös eskariope niin kuin sinäkin.

  VastaaPoista
 8. Joskus on hyvä muistuttaa myös näistä elämän varjopuolen asioista. Kiitos tästä postauksesta ja tsemppiä tyttärellesi. Työtä riittää ja se on erittäin tärkeää. Arvostan!

  VastaaPoista
 9. Hienoa, että tyttäresi on valinnut tuon ammatin. Vaativa työ.

  VastaaPoista
 10. Hienoa ja tärkeää työtä. Todella! Kokemusta on kuinka tärkeää se aikanaan oli päästä lapsena turvaan, kun niin oli asiat perheessä. Siunausta paljon tyttärellesi kuin äidille myös, kauniit olette sekä sisäisesti että ulkoisesti <3 :) Hienoa!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.