tiistai 4. heinäkuuta 2023

Prinsessamekko

Kun näin Instagramissa esittelyn Rebekka Härkösen Prinsessamekko kirjasta, ajattelin heti, että Wau! rikostoimittaja kirjoittaa dekkarin, sen haluan kyllä lukea. Lisäksi tapahtumat sijoittuivat Itä-Helsinkiin tuttuihin paikkoihin.

Rebekka Härkösen Prinsessamekko on hänen esikoisdekkarinsa. Prinsessamekko avaa näin hänen Walta dekkarisarjansa. Sarjan toinen osa on tulossa syksyllä. Dekkarisarja on saanut nimensä kirjan päähenkilö rikostoimittaja Suuna Wallan mukaan. Suuna Walta on rohkea ja itsenäinen nainen, joka sukkuloi hektisen uutistoimituksen sykkeessä niin hyvässä kuin pahassa. Hänellä on keinonsa hankkia materiaalia rikoksista. Liivijengit, lasten hyväksikäytöt ja huumekuolemat - inhottavat likaiset leikit kuvataan kirjassa kaunistelematta. 

Kirjan alussa arabitaustainen nuorimies ampuu Kulosaaren ja Kalasataman välillä metrossa kolme ihmistä ja itsensä. Sitten Helsingin rautatieasemalla nainen kompastuu ruumistorsoon. Kirjassa on monta eri tarinaa ja mietinkin lukiessani, että mitenkähän tuo loppuratkaisu oikein menee, kun tarinoita on noinkin paljon.  Loppuratkaisu olikin sitten vallan taidokas! 

Kokeneen ja palkitun rikostoimittaja Rebekka Härkösen asiantuntemus näkyy kirjassa. Kesäyö menikin kirjaa lukiessa, kyllä se koukutti minut täysin. Maltan tuskin odottaa jatkoa.

Kiitos kirjasta Bazar kustannus

Sinulle toivottelen oikein mukavaa heinäkuun alkua <3 Itse olen toista viikkoa kesälomalla, joten on aivan ihana lukea kirjoja kun on voimia ja aikaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.