sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

Don Quijote Suomenlinnan kesäteatterissa

Miguel de Cervantesin Don Quijote on Ryhmäteatterin tämän kesän teatteriesitys Suomenlinnassa. Oli oikein mukavaa matkustaa lautalla Suomenlinnaan aurinkoisessa säässä ja jännityksellä odotinkin, mitä Ryhmäteatterin Don Quijote pitää sisällään, sen kyllä tiesin, että nyt taistellaan tuulimyllyjä vastaan.


Näytelmä on tragikoomillinen transformaatio. Henkilöt "taiotaan" rumpua lyömällä tilaan, jossa he esittävät roolejaan. Näytelmän juoni etenee näyttelijöiden osallistumisesta transformaatioon. 

Alfonso Quijano taiotaan ritariksi ja hänestä tulee Don Quijote. Niin sitten taistellaan rehellisyyden ja oikeudenmukaisuuden puolesta tuulimyllyjäkin vastaan. Sancho Panza alkaa palvelemaan Don Quijotea saadakseen kunniaa. 

Kaksikko lähtee "ratsuillaan" , jotka olivat polkupyöriä matkaan. Don Quijote pitäisi saada aatelisoitua ritariksi. Matkallaan he tapaavat mm. Isä Hernandezin ja Raivo Rolandin. Raivo Roland toikin pelonsekaista jännitystä esitykseen. Rakastuupa Don Quijote Donaankin.

Näytelmä on hauska, pähkähullukin. Nautin joka hetkestä, välillä epäuskoisena näkemääni välillä kyyneleet silmissä nauraen. 

Näytelmän dramasointi ja ohjaus Juha Kukkonen

Rooleissa Robin Svartström, Santtu Karvonen, Petja Lähde, Pihla Penttinen, Miila Virtanen, Jesse Gyllenbögel (TeaK)

Lavastuksen on suunnitellut Janne Siltavuori

Kaikki näyttelijät tekivät mielestäni hienot roolisuoritukset. Aistin hyvän yhteen puhaltamisen meiningin huokuvan yleisöön.

Ensi-ilta 8.6.2024

Kesto 2h 30 min sisältäen väliajan

Ikäsuositus 12 vuotta

Teatteri sijaitsee Hyvän omantunnon linnakkeessa

Suuri kiitos kutsuvieraslipuista Ryhmäteatteri

"Minä olen nyt siis vihdoinkin ritari Don Quijote, se, jonka kohtalo on käydä maailmalle korjaamaan raakalaisten aikaansaamat vääryydet ja palauttamaan sen, minkä se on menettänyt – oikeamielisyyden.” Lainaus käsiohjelmasta.



Sinulle toivotan aurinkoisia kesäpäiviä <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.