maanantai 10. joulukuuta 2018

Joulu saapuu jokaiselle

Tämän tekstin kirjoitin viime vuonna ja jaan sen nyt tähän tänäkin vuonna❤


Varmasti mikään juhlapyhä Suomessa ei lataa niin paljon suorituspaineita kuin joulu. Joulun vieton suhteen odotukset ovat korkealla! Ihmisiä huolestuttaa jouluun liittyvät suuret järjestelyt, ruoanlaitot, siivoukset, lahjahankinnat ja lisäksi sosiaalisiin tilanteisiin liittyvät paineet. Joulu on mielletty perheen ja suvun juhlaksi. Yksinäisyys voi korostua jouluna. Taustalla voi olla ero tai muita menetyksiä ja yksinäinen joulunvietto voi lisätä ahdistusta. Myös perhe - ja parisuhteet voivat olla koetuksella joulupyhinä. Takana voi olla esimerkiksi raskas syksy työelämässä. Lisäksi takaraivossa voi kolkuttaa edellisten sukupolvien joulunvietto malli, sitten kun emme millään tahdo sopia siihen malliin stressaannumme. Emme muista sitä että elämä on nyt erilaista, vaatimukset ovat kasvaneet opiskeluissa ja työelämässä, voimia ei riitä kaikkeen. Itse olen käynyt läpi varmaankin kaikki kirjoittamani asiat. Itselleni ratkaisu löytyi kun osittain hylkäsin opitun mallin. Joulun onnellisuus lähtee kuitenkin pienistä asioista. Kun tunsin riittämättömyyttä ja toisten joulun valmistelut tuntuivat kadehdittavan hyvältä ja omani vähäpätöiseltä aloin tietoisesti suojata omaa psyykettäni ja lakkasin elämästä "pitäisi" elämää. Ajattelutapani muutoksella aloin nauttia omannäköisestä joulusta. Älä siis anna itsesi estää itseäsi, voit viettää joulun omalla tavalla ja nauttia siitä.
Itselleni joulukuu on rento kuukausi! Rakastan jouluista tunnelmaa kodissani, koristelen talon mielelläni juhlaan. Tykkään myös ilahduttaa jo aikuisia lapsiani lahjoilla, mutta ennen kaikkea joulu on rauhoittumista. Nautitaan joulunajasta kukin omalla tavallamme❤



                                   Mukavaa viikkoa❤



Cellbes




                       


11 kommenttia:

  1. Juurikin näin, joulu saapuu jokaiselle ja jokainen nauttikoon joulustaan juuri niin kuin itse haluaa!
    Ihanaa viikkoa sinulle! <3

    VastaaPoista
  2. Joulu on tulossa jo todella pian. On ollut niin työntäyteinen joulukuu, että voi kauhistus. Toivoisin, että tulisi vielä rauhallisempia päiviä, että saisi ihan oikeasti suunnata ajatukset jouluun. Olen kyllä paketteja paketoinut, mutta en hirveästi suunnitellut muuten joulua.

    VastaaPoista
  3. Hyvin kirjoitettu<3

    Lopetin itse kaiken jouluhössöttämisen ja pakkosuorittamisen joitakin vuosia ja kummasti olotila helpotti. Nyt voi levollisin mielin keskittyä itselle tärkeisiin, pieniin hyvää mieltä tuoviin asioihin.
    Kivaa päivää Kristiina<3

    VastaaPoista
  4. Tuo on niin totta! Itse olen myös muuttanut ajatustani joulun valmisteluista. Joulu on todellakin rauhoittumista ja yhdessä vietettyä aikaa läheisten kanssa.
    Tunnelmallista odotusta sinulle!

    VastaaPoista
  5. Näinhän se on. Oma joulufiilikseni on ollut tänä vuonna kadoksissa ja olen vähän lasten puolesta asiaa harmitellut, kun en ole koristellut tai mitään. Nooh, tuo harmitus katosi, kun meinasin alkaa laittamaan jouluverhoja ja pienin totesi tomerasti: Ei mitään tonttuverhoja, kun nuo kukat ovat niin kauniita :D Joten, meillä vietetään kukkaisjoulua, khih :D Mitä sitä hosumaan :)
    Ihanaa joulun aikaa Sinulle <3 <3 <3

    VastaaPoista
  6. Hyvin kirjoitit!
    Tunnelmallista joulun odotusta sinulle Kristiina! <3

    VastaaPoista
  7. Hyvä kirjoitus, jokainen tehköön joulustaan omanlaisensa - minulle se merkitsee ennenkaikkea rauhoittumista arjen ja työelämän pyörityksestä vaikka olen mummi jo ja lapsilla omat perheet.
    Mukavaa, nautinnollista joulun odotusta sinnekin!

    VastaaPoista
  8. Hyvä kirjoitus. Itse olen kyllä melkoinen jouluihminen ja pientä stressiäkin aina välillä. Mutta sitten jouluna on kiva nauttia.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.