sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Viikon kauniit hetket


Aamuhämärissä kanan kanssa töissä. Talo on vielä hiljainen. Kymmenen minuuttia kuvan ottamisen jälkeen olikin jo täysi tohina päällä.Tässä olen lähdössä mielenosoitukseen lastentarhanopettajien palkkojen puolesta Helsingin Narinkkatorille. Toivottavasti tuloksia saadaan aikaiseksi. Pääkaupunkiseudulta puuttuu tällä hetkellä 600 lastentarhanopettajaa. Miettikää miten monessa päiväkodissa mennään epäpätevin voimin. Lastentarhanopettajien peruspalkka on 2300 euroa. Sillä ei pärjää täällä pääkaupunkiseudulla jossa on korkeat vuokrat eikä varmasti muuallakaan Suomessa kukaan tuolla palkalla elämässään paljon juhli. Lisäksi arki ja koulutus ei kohtaa. Lastentarhanopettajien toimenkuvia suunnitteluaikoineen on syytä myös tarkistaa. Lastentarhanopettajia - kasvatustieteen kandidaatteja ja maistereita kyllä valmistuu mutta mm. kehnon palkan takia he eivät jää alalle. Sosionomit joilla on myös lto:n kelpoisuus siirtyvät helposti muihin tehtäviin, kun heidän koulutuksensa antaa siihen mahdollisuuden. Olen tehnyt lastentarhanopettajan työtä 34 vuotta suurimman ajan esiopetuksessa. Monta kertaa olen miettinyt alan vaihtoa huonon palkan takia mutta pysynyt kuitenkin työssäni josta edelleen tykkään tosi paljon. Olen ollut ehkä onnekaskin kun lasteni isällä oli hyvät tulot ja se mahdollisti paljon asioita. Lastentarhanopettajan palkalla asuisin ehkä pahvilaatikossa täällä pääkaupunkiseudulla :) Kun miettii vielä että vanhemmat antavat kaikkein tärkeimpänsä omat lapsensa meidän vastuulle päiväkotiin ja esiopetukseen niin miksi sitä työtä ei arvosteta niin että se näkyisi palkassa. Lastentarhanopettajille siirtyy kokonaisvaltainen pedagoginen vastuu jokaikisestä hetkestä, kun vanhempi on sulkenut oven ja jättänyt lapsensa päiväkotiin. Tällä hetkellä olen erittäin onnellinen "Ei leikkirahaa, taistelu lastentarhanopettajien palkoista" kansanliikkeestä. Facebookista löytyy kyseinen ryhmä ja sinne voi liittyä tukemaan.

Mielenosoituksessa oli erittäin hyvä tsemppimeininki! Palkat kuntoon ammattinimike kerrallaan nyt ensin lastentarhanopettajat sitten lastenhoitajat barrikaadeille. Tämän toivon tapahtuvan! Yksi viikon kaunis hetki tässäkin :) Juustokakkua Cafe Picnicissä.


Ja tässäkin :) Syötiin kaikessa rauhassa punaviinin kera.


Mukavaa pääsiäisviikkoa! Kyllä se kevät sieltä tulee❤

19 kommenttia:

 1. Tärkeän asian puolesta kannattaakin osoittaa mieltään! Sote-alalla on järjestäen matalat palkat, ei oo reilua.Makeet arskat sulla, kelpaa paistatella kilpaa auringon kanssa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut useammassa puheenvuorossa että loppujen lopuksi ajetaan kaikkien matalapalkkaisten etua! Noi arskat on kympillä Tallinnasta😊

   Poista
 2. Taidanpa mennä tuonne lastenhoitajien mielenosoitukseen. Me lastenhoitajat, jotka työskentelemme ryhmiksissä, teemme samat työt kuin te lastentarhanopettajat päiväkodeissa. Teemme vasut, suunnittelemme toiminnan, toteutamme sen ja mietimme kaikkea toimintaa sen pedagogiikan kautta. Kyllä tosiaan ärsyttää, että meidän hommia ei arvosteta. Hyvä, että tähänkin ongelmaan on nyt herätty. Tuosta palkasta, tässä kuussa laskujen jälkeen tili näytti -7€, että välillä sitä miettii, että onko tässä mitään järkeä edes tehdä töitä.

  VastaaPoista
 3. Hyvän asian puolesta olette liikkeellä:)

  VastaaPoista
 4. Naisvaltaiset alat ovat todella aliarvostettuja; päivähoitoala, sosiaali- ja terveysala, kaupan ala, siivoojat yms. Upeata, että nousette barrikadeille!

  VastaaPoista
 5. Tiedän tuon aamufiiliksen!
  Hyvän asian äärellä taistellaan. Itsekin kun teen työtä Varhaiskasvatuksessa, niin koen tärkeäksi opettajien palkat ja toki lastenhoitajan palkankin.
  Toivottavasti tulosta syntyy.

  VastaaPoista
 6. Tuot esille tärkeää asiaa. Arvostan kovasti vastuullista työtäsi. Ihanaa, että kaikesta huolimatta pidät työstäsi.

  VastaaPoista
 7. Teette upeaa ja todella myös raskasta työtä, arvostan todella paljon. <3 Näytät muuten aivan ihanalta ja tuo punainen huivi on napakymppi!

  <3

  VastaaPoista
 8. Ihanat kuvat sinusta!❤️
  Toivon, että mielenosoituksella tuloksia syntyy
  parempaan päin.
  Hyvää uutta viikkoa!❤️🐣

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti mielenosoituksesta on apua! rankka työ ja liian pienet palkat.

  VastaaPoista

Ilahdun suuresti viesteistä!