sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Joulu saapuu jokaiselle...

Ei varmasti mikään juhlapyhä Suomessa lataa niin paljon suorituspaineita kuin joulu. Joulun vieton suhteen odotukset ovat korkealla! Ihmisiä huolestuttaa ( olet varmaan kuullut sanan joulustressi) jouluun liittyvät suuret järjestelyt, ruoanlaitot, siivoukset, lahjahankinnat ja lisäksi sosiaalisiin tilanteisiin liittyvät paineet. Joulu on mielletty perheen ja suvun juhlaksi. Yksinäisyys voi korostua jouluna. Taustalla voi olla ero tai muita menetyksiä ja yksinäinen joulunvietto voi lisätä ahdistusta. Myös perhe - ja parisuhteet voivat olla koetuksella joulupyhinä. Takana voi olla esimerkiksi raskas syksy työelämässä. Lisäksi takaraivossa voi kolkuttaa edellisten sukupolvien joulunvietto malli, sitten kun emme millään tahdo sopia siihen malliin stressaannumme. Emme muista sitä että elämä on nyt erilaista, vaatimukset ovat kasvaneet opiskeluissa ja työelämässä, voimia ei riitä kaikkeen. Itse olen käynyt läpi varmaankin kaikki kirjoittamani asiat. Itselleni ratkaisu löytyi kun osittain hylkäsin opitun mallin. Joulun onnellisuus lähtee kuitenkin pienistä asioista. Kun tunsin riittämättömyyttä ja toisten joulun valmistelut tuntuivat kadehdittavan hyvältä ja omani vähäpätöiseltä aloin tietoisesti suojata omaa psyykettäni ja lakkasin elämästä "pitäisi" elämää. Ajattelutapani muutoksella aloin nauttia omannäköisestä joulusta. Älä siis anna itsesi estää itseäsi, voit viettää joulun omalla tavalla ja nauttia siitä.
Itselleni joulukuu on rento kuukausi! Rakastan jouluista tunnelmaa kodissani, koristelen talon mielelläni juhlaan. Tykkään myös ilahduttaa jo aikuisia lapsiani lahjoilla, mutta ennen kaikkea joulu on rauhoittumista. Nautitaan joulunajasta kukin omalla tavallamme "Joulu saapuu jokaiselle lapselle ja aikuiselle sydämiimme joulun lahja seimen luona annetaan"
Mukavaa alkavaa viikkoa❤

43 kommenttia:

 1. Joulu on ihanaa aikaa ja juurikin se odotus on niin mahtavaa ❤ Mukavaa joulun odotusta Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kauniisti kirjoitit! Noinhan se on!
  Itse olen myös oppinut vuosien myötä olemaan stressaamatta. Minullekin joulu on yhdessä oloa ja rauhoittumista.
  Joulutunnelma syntyy pienistä....
  Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Olet ihan asian ytimessä :) Minäkin nautin joulukuusta, stressaamatta. Rennolla otteella laitetaan joulu ja kun lahjoja hankittu/tehty rauhaksiin pitkin syksyä niin ei tulee kiirettä. Ihanaa uuden viikon alkua!

  VastaaPoista
 4. Joulu on aivan ihanaa aikaa. Ihana on postauksesi.

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä postauksesta. Moni antaa sen vaikutelman että kaikki juhlapyhät pitää mennä sata lasissa ja pöydät pitää olla korkeana muuten ei juhlaa tule. Itselle ihan kaikki juhlat tulee vähemmälläkin niin myös joulu. Toki jouluun näen enemmän vaivaa kuin vaikka pääsiäiseen tai juhannukseen mutten pääse silti samaan hysteerisen stressaavaan tasoon mitä moni muu jouluna harrastaa. Tulee se joulu vähemmälläkin. Eiks vaan ❤️

  VastaaPoista
 6. Ihana postaus ja kuvat♥ Kirjoitit täyttä asiaa..ihmisen on elettävä juuri sellaista elämä kuin itse haluaa..ei tosiaan tuollaista "pitäisi" elämää! Joulun aika on ihanaa aikaa ja jokainen tekee omat valmistelunsa omien mielihalujen ja mahdollisuuksien mukaan. Joskus tuntuu että joulu o toisille sellainen "Meillä kaikki on parempaa"-juhla..itselle se on juhla saada olla yhdessä perheen kanssa ja nauttia niistä elämän pienistä iloista, herkuista, kynttilöistä, yhdessä olosta jne.:) Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle♥

  VastaaPoista
 7. Hyvin kirjoitettu. Olen itse lopettanut maaniset jouluvalmistelut jo yli 10 vuotta sitten. Välillä on ollut todellisia anti-jouluja eli ei mitään jouluun viittaavaakaan kuin ehkä joku lanttulaatikko (jota rakastan), ja ylipäänsä mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän jaksan hössöttää juhlapyhistä tms. muutenkaan. Kun lapset olivat pieniä, niin silloin halusin antaa lapsille kaiken mitä perinnejouluihin yleensä kuuluu, mutta se oli sitä aikaa:)
  Ihanaa uutta viikkoa<3

  VastaaPoista
 8. Kauniita sanoja Joulusta, joka sai ihanan tunnelman mielen sopukoihin.
  Täytyy tunnustaa, että joskus nuorempana joulustressi oli melkoinen, mutta iän karttuessa ja työkiireiden poistuessa osaan ottaa rennommin.
  En myöskään tykkää käydä jouluostoksilla juuri jouluviikolla, se jos mikä koettelee hermoja ☺
  Usein hössötyksen pyörteissä Joulun sanoma unohtuu.

  Ihanaa kiireentöntä Joulun odotusta Sinulle Kristiina ♥

  VastaaPoista
 9. Asiasta kirjoitit!
  Nautitaan joulusta, turhia hössöttämättä..:)

  VastaaPoista
 10. Olen itse ollut aina jouluihminen ja teen sitä hissukseen. Ei kaikkea tarvi tehdä kerralla ja hiljaa hyvä tulee. Joulu on rauhoittumisen aikaa ja yhdessäoloa, tosin on paljon heitäkin joilla ei ole ketään, mutta jokainen rakentaa joulun itse omanlaisekseen. Pariin päivään mahdutetaan kyllä ihan liikaa ohjelmaa, kun sen voisi jakaa tai yhdistääkin. Kun itse asun ulkomailla joulun merkitys sen toteuttamisessa hiukan muuttuu, ei pääse kaikkia katsomaan ja menee se joulu niinkin.

  VastaaPoista
 11. Totta puhut! Joulu tulee vähemmälläkin ja jokaisen joulu saa olla omannäköisensä. Itse nautin kaiken eniten kiireettömyydestä, tunnelmasta ja rakkaitten seurasta.
  Ihanaa joulun odotusta sinulle♡

  VastaaPoista
 12. Juurikin näin kun kirjoitit. Joulusta tulisi nauttia ei stressata ja jokaisella on oikeus viettää joulua omien tapojensa/perinteidensä mukaan. Sukulaissuhteiden ylläpitäminen on itselleni kovin stressavaa, kaikilla kun omat aikataulut sekä tavat.
  Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 13. Juuri noin kuin kirjoitit :)Joulussa parasta on se, että jokaiselle se näyttäytyy erilailla eikä ole yhtä oikeaa tai väärää tapaa viettää joulua. Uskon, että parhaiten joulumielen saa, kun ei liiaksi stressaa asioista :)

  VastaaPoista
 14. Minä olen myös joulu ihminen,valmistan joulua pikku hiljaa niin ei tule stressiä niin siitä tulee joulumieli.
  Mukavaa joulunodotusta sinulle!

  VastaaPoista
 15. Juuri noin, joulu on ihana juhla omannäköisesti vietettynä.

  VastaaPoista
 16. Joulu on kyllä hieman stressaavaa aikaa, jolloin mies tosin tekee miltei kaikki ruoat. Mutta joskus haluaisin karata jouluksi pois kotoa, jonnekin reissuun yhdessä perheen kanssa, mutta ehkä sitten joskus. Kivointa joulussa on, sitten kun se on valmis. :=)

  VastaaPoista
 17. Ihanasti kirjoitit!❤️
  Joulu on minusta vuoden paras juhla.
  Aloitankin joulu valmistelut ajoissa, niin saan nauttia siitä pitkään.
  Jokainen viettäköön omanlaisensa joulun.
  Hyvää tiistaita sinulle Kristiina!❤️

  VastaaPoista
 18. Ajankohtainen, todella hyvä postaus!
  Meidän perhe on monen sukujoulun jälkeen lasten toiveesta siirtynyt viettämään joulua oman perheen kesken. Aikataulujen yhteensovittaminen ja kauhea hulina kävi aika raskaaksi.
  Tänä vuonna lopetan yövuorot aattoaamuna, joten voimat on muutenkin vähän hukassa.
  Joulurauha löytyy paljon paremmin kun aatto ei mene paikasga toiseen säntäillessä, kilpaa kellon kanssa.

  Tämä joulunalusaika on kyllä ihanaa!

  Sulla on kiva blogi, tulen toistekin. 😊
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 19. Voi kun näyttää ihanalta ja jouluiselta tunnelmalta <3

  VastaaPoista
 20. Hieno kirjoitus! Minäkin olen jossakin vaiheessa jättänyt tuon ”pitäisi tehdä joulun” ties minne, mutta hyvä että jäi.
  Nykyään nautin pienin askelin tulevasta joulusta. Lahjoja hankin jo ajoissa. Samoin koristelen kotia. Joulukin tosin on erilainen kuin vuosia sitten. Joulupäivänä meille tulee vieraita, joten mitään valtavia ruokavalmistelujakaan ei tarvitse tehdä ja Tapaninpäivä on vakiintunut Espoon vierailulle.
  Kiitos Kristiina jouluajatuksistasi. Samoja yritän noudattaa.

  VastaaPoista
 21. Minäkin teen pikkuhiljaa joulua. Nyt on vähän eriasia kun olimme koko marraskuun poissa Suomesta. On mulla jo pikkusen joulua näkyvillä.

  VastaaPoista

Ilahdun suuresti viesteistä!