tiistai 2. heinäkuuta 2019

Kikka tarina tähdestä

Elettiin 1980 - luvun loppupuolta, kun Keski-Suomessa Konneveden kylämarkkinoilla näin Kikan esiintymässä. Muistan hymyilleeni, kun maatilojen isännät istuivat selkäsuorina eturivin paikoilla. Emäntiä en nähnyt kuin muutamalla vieressä. Kukaan ei liikahtanutkaan paitsi Kikka, joka tanssi laulaessaan huolettoman kevyesti. Kikka oli rohkea artisti, joka halusi tuottaa hyvää mieltä. Hän oli kaunis eikä pelännyt näyttää sitä. Luinpa nyt jostakin, että Kikkaa kutsuttaisiin nykyisin "seksipositiiviseksi".

                               Kuva netistä

Kikka oli taiteilija joka loi brändinsä mutta valitettavasti ajassa, jolloin häntä ei arvostettu. Itselleni tulee Kikasta mieleen Marilyn Monroe. Kikan kerrotaan pitäneenkin Marilynia esikuvanaan. Tiesittekö, että Kikka on kuitenkin Suomen myydyimpiä artisteja? Itse olen ollut Kikka fani aina! Kikan ääni on mielestäni aivan ihana ja kokonaisuus kaikkineen valloittava. Ei minua koskaan nuorempanakaan härinnyt Kikan kappaleiden pikkutuhmat sanoitukset. Ne oikeastaan sai hyvälle tuulelle. Itselleni ne olivat huumoria.

                               Kuva netistä

Kikka oli menestystarina mutta myös tragedia. Alkoholismi oli jossain vaiheessa osa hänen elämäänsä. Kikka joutui sietämään paljon julkisia törkeyksiäkin. Muistan itse kuunnelleeni jonkun Tapani Ripatin tekemän haastattelun, joka oli niin hirveä, että toimittaja olisi ansainnut potkut. Valitettavasti en muista ohjelman nimeä.
Kikka kuoli sydänkohtaukseen vain 41 - vuotiaana.

                             Kuva netistä

Nyt Ylellä on 20-osainen musiikkidraama, joka nostaa esiin Kikan elämäntarinan. Tarina alkaa kun fiktiivinen hahmo Sanna päätyy Tampereella Kikan haudalle. Tarina on mukaansatempaava ja suosittelenkin kuuntelemaan sen Yleareenasta.


Kikalla on myös kappale
"Ei kauniimpaa voi todella tietää"


        Kaunista viikkoa sinulle❤

20 kommenttia:

  1. Kikka oli minunkin suosikki aikoinaan Meiju Suvaksen ohella. Kuuntelin Kikkaa etupäässä kaseteilta ja tietysti tv:stä aina, kun hän esiintyi. Livenä en valitetavasti koskaan häntä nähnyt. Kikka oli todella valloittava, iloinen ja rempseä esiintyjä, eikä minuakaan haitannut yhtään kappaleiden sanoitukset. Niillekin oli tilausta. Kikan kohtalo on yhtä surullinen kuin Armi Aavikon. Tykkäsin hänestäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Armi Aavikosta tykkäsin myös ja Meijuhan on valloittava edelleen! Kivaa reissua sinulle Turussa. Seurailen instassa❤

      Poista
  2. Niinkuin jo toisaalla mainitsin, minunkin suosikki Kikka oli aikoinaan. Ihan varmasti siinä ajassa kun hän oli esillä, on saanut myös negatiivisuutta osakseen enemmän kuin tämän hetken artistit.

    Monilla tähdillä vain taitaa tuo julkisuuden kääntöpuoli johtaa jonkinasteiseen alkoholismiin:/

    Kiva kuitenkin että Kikan historiaa on nosteuttu, oli hän aikansa Sukkula venukseen:)

    VastaaPoista
  3. Minusta parasta Kikassa oli uskallus tehdä just niin kuin haluaa ja pikkutuhmat jutut biiseissä teki niistä kappaleista ikimuistoisia!

    VastaaPoista
  4. Minä olen ollut myös Kikkafani ja hän totisesti oli oman aikansa legenda. Yle Teemalta joskus näin sen Tapani Ripatin haastattelun ja se oli tosiaan aikamoinen. Myös Irwin osallistui siihen. Pitääkin katsoa/ kuunnella Yle Areenaa vielä, jahka ehtii! Mukavaa ja aurinkoista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  5. Niin totta Irwin oli mukana. Siitä haastattelusta oli pätkä tuossa elämänkerrassa, jotenkin se meni ohi kun kuuntelin metrossa just sen jakson.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä katselin Ylen Elävästä arkistosta Kikka-koostetta ja tuo kamala Ripatin vetämä (oli siinä tosin myös Anu Panula vetäjänä) oli aivan törkeä. Ripatti halvensi Kikkaa jatkuvasti ja muutenkin käyttäytyi todella alentuvasti ja moukkamaisesti kaikkia vieraitaan kohtaan. Toivottavasti osaa nyt edes hävetä käytöstään:(

      Poista
    2. Toivottavasti häpeää! Ihan sydämeen sattuu. Kyllä minäkin olisin viinipullon avannut tollaisen mollaamisen jälkeen...

      Poista
  6. Kikka on myös minun suosikkini .ja oman aikansa legenda,
    Olen kuunnellut radio-suomesta Kikasta kertovaa "kuunnelmaa"...
    Kikan äänessä oli maagista /salaperäistä voimaa...tai on!
    Armi Aavikosta tykkään (taitaa olla kaikki LP:t Danny & Armi )
    ja mieslaulajista Somerjoki,Tapio Heinonen---Eilen kun mä tiennyt en....;) Herkkiä,ihania ääniä:)) menneisyydestä ja kuunnellessa kuin hetki tässä ja nyt:)
    Oikein ihanaa Lomaa,sinulle :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun täältä blogimaailmasta löytyy samanhenkisiä blogisiskoja❤❤❤Tykkään kaikista artisteista joita mainitsit🙂😌⚘🌹🌸Badding on aivan ykkönen⚘💚❤

      Poista
  7. Tämä on ollut hyvä ohjelmasarja ja Kikka hyvä tyyppi. Rohkea ja persoonallinen. Aikanaan todellakin rohkea.

    VastaaPoista
  8. Kikka kuulemma oli sydämellinen ihminen ja väärin ymmärretty, vähän meidän oma aikansa Marilyn. <3

    Kivaa viikonloppua Kristiina.<3

    VastaaPoista
  9. Miksi pitää mollata vaikka ei itse tykkäisikään🤔? Artisti tekee työtään ja esittää roolia. Joku on tietty julkisuudessa enemmän omana itsenään.

    VastaaPoista
  10. Mä tykkäsin/tykkään edelleen Kikasta (ja hänen musiikistaan). Naisessa oli herkkyyttä, hauskuutta, munaa, rohkeutta ja asennetta.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.